Marlieke van Kesteren wint competitie

LEARN! onderzoeker Marlieke van Kesteren heeft, met een team met collega's van de Radboud University Nijmegen de eerste Memprize competitie gewonnen.

14-03-2017 | 10:01

LEARN! onderzoeker Marlieke van Kesteren heeft, met een team met collega’s van de Radboud University Nijmegen de eerste Memprize competitie gewonnen. Deze competitie draait om het ontwikkelen van de meest efficiënte techniek om nieuwe woordjes te leren. De prijs was ingesteld door Memrise, een bedrijf dat een app op de markt brengt om talen te leren. In de competitie werden de voorgestelde leertechnieken getest in experimenten met meer dan 10.000 deelnemers. Deze deelnemers leerden het meeste nieuwe woordjes met de techniek die Marlieke en haar team hadden voorgesteld. De prijs, $10,000, wordt gedeeld door alle teamleden.

De competitie is ook in het nieuws geweest, bijvoorbeeld: https://www.theguardian.com/science/2017/mar/10/how-david-camerons-yellow-y-fronts-gave-me-an-astonishing-memory-palace-memrise-prize?CMP=share_btn_tw